Udskiftning af forrude

Hos Glarmester Schlæger tilbyder vi professionel og hurtig udskiftning af din forrude – uden det behøver gøre ondt på pengepungen. Vi rykker hurtigt ud og kan skifte din forrude uanset, om du befinder dig hjemme eller på landevejen.

Glarmester Schlæger sørger for, at du får den helt rigtige forrude til din bil – altid til den aftalte kvalitet, tid og pris.

Vi holder til i Skovlunde, men vi har kunder i hele København, Storkøbenhavn, Nordsjælland og meget af det øvrige Sjælland. Derfor kommer vi selvfølgelig ud til dig, uanset hvor og hvornår du har brug for en ny forrude.

Hvornår skal du have lavet en udskiftning af forruden?

Har du fået et stenslag i din forrude, er det ikke sikkert, at hele ruden behøver udskiftes. Alt efter hvor stor en revne stenslaget har efterladt, vurderes det, om skaden kan repareres eller om der er behov for en udskiftning af hele ruden. 

Årsager til behov for forrude skift: 

 • Stor revne i forruden
 • Forruden er slidt og gammel 
 • Stenslag der blokerer for udsyn
 • Stenslag der er for store til at reparere

Hvor meget koster det at få ny forrude?

Der er flere forskellige parametre, som spiller ind, når vi beregner prisen på et forrude skift. For det første er det ikke sikkert, at hele ruden skal skiftes. Er det et lille stenslag kan vi som oftest reparere det hurtigt. Vurderer vi, at der er behov for, at du skal have en ny rude, beregnes prisen efter parametre som:

 • Bilmærke
 • Bilmodel 
 • Rudetype
 • Om vi kommer til dig eller du kommer til os

Derudover afhænger prisen selvfølgelig også af dit forsikringsselskab. Har du ikke lyst til at stå for kontakten eller alt papirarbejdet, er det ingen problem – vi skal nok stå for det hele. Det vigtigste for os er, at du så hurtigt som muligt, er tilbage på farten.  

Hvor lang tid tager en reparation forrude?

Et stenslag kan udvikle sig til en større skade med revner i ruden – og dermed til en skade, som det er ulovligt at køre med. Det tager kun ca. ½ time at udføre en stenslag reparation, og både du og dit forsikringsselskab sparer penge ved at begrænse skaden på ruden.

HVORNÅR ER FORRUDEN ULOVLIG?

Hvor meget skal der egentlig til, før du bør ringe til en glarmester og få skiftet bilens forrude? Det afhænger af en række faktorer, da udskiftning af forruden kan være nødvendigt i flere tilfælde. 

Hvis der er en revne i et område af ruden, hvor dit udsyn bliver generet, er det selvfølgelig ulovligt at køre med ruden – og du vil selvsagt heller ikke kunne få synsgodkendt bilen.

Faktisk er der klare, objektive retningslinjer for, hvornår din forrude er ulovlig. Reglerne tager udgangspunkt i en inddeling af ruden i 3 zoner – en A-, B- og C-zone.

Forrudens tre zoner
 • A-zonen er området lige over rattet, og er altså det område, der er lige foran dit synsfelt som chauffør. Det er ikke nødvendigvis ulovligt med en skade i rudens A-zone. Men kan skaden ikke dækkes af en cirkel med en diameter på 3 mm, må du i teorien ikke køre videre. Der skal altså ikke meget til for, at en skade i A-zonen er ulovlig.
 • B-zonen er det område på forruden, som løber på tværs af forruden i samme højde som A. Denne zone går dog kun til midten af forruden. I B-zonen skal selve stenslaget kunne dækkes af en cirkel med en diameter på 10 mm, mens revnerne skal kunne dækkes af en cirkel med en diameter på 50 mm.
 • C-zonen er det område, som passageren på forsædet kigger ud ad. Her er tommelfingerreglen, at selve skaden skal kunne dækkes af en cirkel med en diameter på 30 mm, mens revnerne skal kunne dækkes af en cirkel med en diameter på 150 mm.

Det er altså ikke et personligt skøn, der afgør, om du har brug for en reparation eller udskiftning af forruden. Vil du vide mere, kan du læse en guide til reparation af stenslag her.

udskiftning af forrude

NØDVENDIGE OPLYSNINGER VED UDSKIFTNING AF FORRUDE

NØDVENDIGE OPLYSNINGER VED UDSKIFTNING AF FORRUDE

Når du kontakter os, er det en god ide, at du har en række oplysninger klar. Vi har brug for at vide, hvilket bilmærke og hvilken model og årgang der er tale om. Du må også gerne oplyse detaljer om ruden – for eksempel om den er tonet eller to-tonet.

Hvis den er udstyret med regnsensor, lyssensor, kondenssensor, varme, antenne eller head up display, er det også vigtigt for os at vide det. Ikke mindst har vi også behov for at vide, om der er andre særlige egenskaber ved ruden – for eksempel hvis den er atermisk/varmedæmpende eller lyddæmpende.

Jo flere informationer du kan give os om dit ønske til udskiftning af forrude, desto hurtigere kan vi hjælpe dig. Synes du, det er vanskeligt at finde alle oplysningerne, hjælper vi dig selvfølgelig med at finde frem til dem.

Kontakt os for et uforpligtende på en ny forrude

Har du en ødelagt forrude, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 44 84 88 88, eller efterlade en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan. 

Med vores døgnservice rykker vi hurtigt ud til dig døgnet rundt

Kontakt os nu

Over 55 års erfaring med sikkerhed og god kvalitet

Læs mere

DØGNVAGT
VI RYKKER UD

Læs mere

Over 55 års erfaring med sikkerhed og god kvalitet

Læs mere